Снимка БулфотоНещо неприятно се е случило с ТЕЦ-Варна. Две аварийни непланирани

...
Снимка БулфотоНещо неприятно се е случило с ТЕЦ-Варна. Две аварийни непланирани
Коментари Харесай

Силен шум от ТЕЦ-Варна стресна жителите на Езерово

Снимка Булфото

Нещо неприятно се е случило с ТЕЦ-Варна. Две спешни непланирани прекъсвания на ТЕЦ-Варна през последните дни, съпроводени със мощен звук, са стреснали жителите на прилежащото село Езерово.

Това излиза наяве от известие на община Белослав, във връзка постъпили сигнали и запитвания.

На 15.07.2021 година в 23.21 часа - блок 6 е изключил от Електроенергийната система, излиза наяве от известието. След осъществена диагностика от личния състав на централата е открита изгоряла бобина на реле участващо във схемите за ръководство. След замяна на дефектирала част в 9.45 часа на 16.07.2021г., блокът е включен в паралел на ЕЕС.

Днес, 18.07 в 11:23 блок 6 още веднъж е изключен спешно.

По информация от ТЕЦ-Варна, предоставена на Община Белослав, всички отбрани и блокировки са работили вярно и не е зародила заплаха за хората и околната среда.

Според информацията при всяко изключване на блока се отварят защитни клапани които изхвърлят непотребната водна пара в атмосферата, което провокира обособяване на мощен звук.

Според ТЕЦ-Варна всеки енергиен блок се състои от десетки уреди и системи, работещи по едно и също време и както във всяко произвеждане, пораждат непредвидени механически проблеми

Специалистите на електроцентралата са подхванали всички дейности да сведат до най-малко сходни произшествия, оповестяват от управлението на централата, написа

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР